ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ଶୀତଋତୁ, ଏହି ସମୟରେ ସକାଳୁ ହାଲୁକା ହାଲୁକା ଥଣ୍ଡା ମଧ୍ୟ ଲାଗୁଚିl ଏହି ସମୟରେ ଯଦି କିଛି ବିଶେଷ ଭାବରେ ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇଥାଏ ତାହା ହେଉଛି ଇମ୍ୟୁନିଟି l ତେଣୁ ଶୀତଋତୁରେ ନିଜର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡିଥାଏl ଯାହା ଇମ୍ୟୁନିଟି ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ଯୋଗଦାନ କରିଥାଏ l
ତେବେ ଆଜିର ଦୁନିଆରେ ଯେଉଁଠି ସମସ୍ତେ ଅଏଲ ଫ୍ରି ଖାଦ୍ୟ ଖାଉଛନ୍ତି, ସେହି ସସମୟରେ ଆୟୁର୍ବେଦ ଅନୁସାରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ଶୀତଋତୁରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଦେଶୀ ଘିଅ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ବିଭିନ୍ନ ରୋଗ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ l ଏହାଛଡା ଇମ୍ୟୁନିଟି ମଧ୍ୟ ଷ୍ଟ୍ରଙ୍ଗ ହୋଇଥାଏl
– ଦେଶୀ ଘିଅ ହେଲଦି ଫ୍ୟାଟର ଗୋଟିଏ ଭଲ ସ୍ରୋତ ଅଟେ l ତେଣୁ ଘିଅ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଓଜନ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇ ନ ଥାଏ l କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ସନ୍ତୁଳିତ ମାତ୍ରାରେ ସେବନ କରିବା ଆବଶ୍ୟକl ଘିଅରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଶରୀରକୁ ଭିତରୁ ଷ୍ଟ୍ରଙ୍ଗ କରିଥାଏ l
– ଦେଶୀ ଘିଅ ହେଲଦି ଫ୍ୟାଟରେ ଭରପୁର ହୋଇଥିବା କାରଣରୁ ଶରୀରକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉର୍ଜା ବାନ ରଖିଥାଏl ଦେଶୀ ଘିଅରେ ସଲ୍ୟୁବଲ ଭିଟାମିନ A , D ଓ E ରହିଥାଏ l ଯାହାକି ଇମ୍ୟୁନ ସିଷ୍ଟମ ଓ ହାଡ଼କୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ l
– ନିୟମିତ ଦେଶୀ ଘିଅ ଲଗାଇ ରୁଟି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ l ଏହା ଛଡା ଦେଶୀ ଘିଅ ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ l
– ଆପଣ ଯଦି ରିଫାଇନ ତେଲ ସ୍ଥାନରେ ଦେଶୀ ଘିଅ ନିୟମିତ ସେବନ କରିବେ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖୁବ ହିତକର ଅଟେ l କାଶ ଓ କଫ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ l ଏବଂ ମାନସିକ ସ୍ତରରେ ସୁସ୍ଥତା ଲାଭ ହୋଇଥାଏ l
– ଶୀତଋତୁରେ ସକାଳେ ହେଉ କିମ୍ବା ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଗୋଟିଏ ଗ୍ଲାସ ଉଷୁମ ଦୁଗ୍ଧରେ ଗୋଟିଏ ଚାମଚ ଉଷୁମ ଦେଶୀ ଘିଅ ଓ ହଳଦୀ ମିଶାଇ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ୪ଟି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ l ଥଣ୍ଡା କାଶରୁ ଆରାମ ମିଳିଥାଏ, ପେଟ ସଫା ହୋଇଥାଏ, ଆଣ୍ଠୁ ଗଣ୍ଠି ସମସ୍ୟାରୁ ଆରାମ ମିଳେ, ତ୍ୱଚା ଓ କେଶରେ ଚମକ ଆସିଥାଏ l