ଆମ୍ବ ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ କରନ୍ତୁ ଏହି ଉପାୟ ଶରୀରକୁ ରୋଗ ଠାରୁ ରକ୍ଷା କରନ୍ତୁ

କିଛି ଲୋକଙ୍କୁ ଖରାଦିନ ପସନ୍ଦ ହୋଇନଥାଏ । କାରଣ ବଢୁଥିବା ତାପମାତ୍ରା ଯୋଗୁ ବଞ୍ଚିବା କଷ୍ଟକର ହୋଇଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଏପରିକିଛି ସୌକିନ ମଣିଷ ଅଛନ୍ତି ଯିଏ ଏହି ଋତୁକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିବସିଥାଆନ୍ତି । କାରଣ ଏହି ଦିନେ ଏମାନେ -ଆମ୍ବ ଖାଇବାର ମଜାଉଠାଇ ପାରିବେ । କିନ୍ତୁ ଆମ୍ବ ଖାଇବାରେ ସାବଧାନତା ମଧ୍ୟ ଅବଲମ୍ବନ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ । ନହେଲେ ଫାଇଦା ଯାଗାରେ କ୍ଷତି ହୋଇଥାଏ । ଆମ୍ବକୁ ସାଧାରଣତଃ ଅନେକ ଉପାୟରେ ଖାଇଥାଆନ୍ତି । ଏହାଛଡା ଆମ୍ବ ଶେକ୍ , ଆମ୍ବ ପାମ୍ପଡ, ମ୍ୟାଙ୍ଗୋ କ୍ୟାଣ୍ଡି ମଧ୍ୟ ବହୁତ ପସନ୍ଦ କରିଥାଆନ୍ତି । ଯଦି ଆପଣ ଆମ୍ବକୁ ସିଧା ଖାଉଛନ୍ତି ତେବେ ସାବଧାନତା ନିଶ୍ଚିତ ଆପଣାନ୍ତୁ । ଆମ୍ବକୁ ବତୁରାଇ ଖାଇବାର ଫାଇଦା : ହେଲ୍‌ଥ ଏକ୍ସପୋର୍ଟଙ୍କ କହିବା କଥାକି ଆମ୍ବକୁ କିଛି ସମୟ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ତା’ପରେ ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ । ଏପରି କରିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଆମ ପାଇଁ ବହୁତ ଫାଇଦାକରୀ ହୋଇଥାଏ ।

ଚର୍ମରୋଗଠାରୁ ଦୂରେଇ ରଖେ :ଆମ୍ବକୁ ବତୁରେଇ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଚର୍ମରୋଗ ହୋଇନଥାଏ । ମୁହଁରେ ହେଉଥିବା ବ୍ରଣ ଓ ଦାଗ ଠାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।
କେମିକାଲ ଠାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ : ଆମ୍ବ ତୋଳିଲାବେଳେ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯିବା ଭୟରେ ଏଥିରେ ପୋଟାସିୟମ ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକ କେମିକାଲର ମିଶ୍ରଣ କରାଯାଇଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ । ଏହାଦ୍ୱାରା ଚର୍ମ ଏବଂ ଆଖି ଉପରେ ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ପଡିଥାଏ । ଯାହାଦ୍ୱାରା ମୁଣ୍ଡ ବିନ୍ଧା ,ବାନ୍ତି ହେବା ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଇଥାଏ । ସେଥିପାଇଁ ଆମ୍ବକୁ ବତୁରାଇ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏଥିରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।
ଶରୀର ଥଣ୍ଡା ରହିଥାଏ : ଆମ୍ବ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀର ଗରମ ହୋଇଯାଇଥାଏ । ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଏଥିରେ ଥର୍ମୋଜେନିସର ପ୍ରଡକ୍ସନ ବଢିବାକୁ ଲାଗିଥାଏ । ତେଣୁ ଆମ୍ବକୁ ଭିଜାଇ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏଥିରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।

Leave A Reply

Your email address will not be published.

four × two =