କରୋନା ସମୟରେ ଇମ୍ୟୁନିଟି ପାୱାରକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ସୁସ୍ଥ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ । ଏବେ ସମସ୍ତେ ନିଜ ନିଜ ଇମ୍ୟୁନିଟି ବଢ଼ାଇବା ନିମନ୍ତେ ଅନେକ ଉପାୟ ଆପଣଉଛନ୍ତି । ଏହି ସମୟରେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏପରି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାକୁ ପଡିବ, ଯେଉଁଥିରେ ପୋଟାସିୟମ ଆଇରନ୍ ଓ ମାଗ୍ନେସିୟମରୁ ପୋଷକ ତତ୍ୱ ମିଳିପାରିବ । ବାହାରୁ ମେଡିସିନ କିଣି ଖାଇବା ଅପେକ୍ଷା ନିଜ ରୋଷେଇ ଘରେ ଏଭଳି ପାରିବ ରଖନ୍ତୁ, ଯାହା ଆପଣକୁ ତରକାରୀ ଯୋଗାଇଦେବା ସହ କରୋନା ସମୟରେ ଅନେକ ଫାଇଦା ମଧ୍ୟ ଦେବ । ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିବ।
୧-ସବୁଜ ବିନ୍ସରେ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ କ୍ୟାଲସିୟମ ଓ ଭିଟାମିନ ଆଇରନ୍ ରହିଛି । ଏହି ଉପାଦାନଗୁଡିକ ହାଡକୁ ମଜଭୁତ କରିବା ପାଇଁ ସହାୟକ ହେବ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତର ଉତ୍ପାଦନ ବୃଦ୍ଧି ହେବା ସହ ହିମୋଗ୍ଲୋବିନ ପରିମାଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ । ଏଥିରୁ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ଆଇରନ୍ ମିଳିଥାଏ ।
୨-କଲରାକୁ ଅନେକ ଲୋକ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ । ଏହା ପିତା ଲାଗିଥାଏ ସତ, କିନ୍ତୁ ପିତା ପନିପରିବା ହିଁ ରକ୍ତକୁ ସଫା କରିବାରେ ସାହାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାନ୍ତି । ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ସର୍ବଦା କଲରା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ।
୩-ମୂଳା ମଧ୍ୟ ଶରୀର ପାଇଁ ବେଶ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ଏହା ସାହାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।