You are currently viewing ମସଲା ଚା’ର ଫାଇଦା ଓ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ …

ମସଲା ଚା’ର ଫାଇଦା ଓ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ …

ମସଲା ଚା ପିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା କ୍ଳାନ୍ତି ଦୂର କରିବା ସହ ଶରୀରରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ।କ୍ତି ବଢ଼ାଇ ଥାଏ । ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା,ଫ୍ଲୁ ଦୂର ହୋଇଥାଏ । ଏଡା ମେଟାବୋଲିଜମ ଓ ହଜମକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ । ଏହା ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ । ମଧୁମେହ ରୋଗକୁ ପ୍ରଅତିରୋଧ କରେ ଓ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ । ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଇନଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ରହିଥାଏ ଯାହାକି ସଂକ୍ରମଣ ରୋକିବାରେ ସାହାର୍ଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଅସୁସ୍ଥତା ସହ ଲଢ଼ିଥାଏ ।
ମସଲା ଚା କରିବାର ପ୍ରଣାଳୀ :
ସାମଗ୍ରୀ:
ଅଦା ଛେଚା ୧ଚାମଚ
ଗୋଲମରିଚ ୫ଟା
ଡାଲଚିନି ଗୋଟିଏ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ
ୠବଙ୍ଗ ୨ଟା
ଷ୍ଟାର ଆନିସ ୧ଟା
ଗୁଜୁରାତି ୧ଟା
ମହୁୁ ଗୋଟିଏ ଚାମଚ
ତୁଳସୀ ୧୦ରୁ୧୨ ଟା
ପ୍ରଣାଳୀ :
ଗୋଟିଏ ପ୍ୟାନରେ ୧ଲିଟର ପାଣି ସହ ଅଦାଛେଚା, ଗୋଲମରିଚ, ଡାଲଚିନି, ଲବଙ୍ଗ, ଷ୍ଟାର ଆନିସ, ଗୁଜୁରାତି, ତୁଳସୀକୁ ୨୦ ମିନିଟ ପାଇଁ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏହି ପାଣି ଅଧାରୁ କମ ହୋଇଯିବା ପରେ ଏଥିରେ ମହୁ ପକାନ୍ତୁ ଯାହାକି ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିର ବୃଦ୍ଧି କରିବ ।

ଅନ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଜଣାନ୍ତୁ।