ଅନେକଙ୍କ ପାଇଁ ଶୀତ ଋତୁ ହେଉଛି କେବଳ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଏବଂ ଶୋଇଯିବା । ଶୀତଦିନେ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ଜରୁରୀ ଯେ ସୁସ୍ଥ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଜରୁରୀ ଅଟେ ଏବଂ ଯାହା ଆମେ ଖାଉଛୁ ତାହାର ସଠିକ୍ ଯାଞ୍ଚ ପାଇଁ ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ | ତେଣୁ ଶୀତଦିନେ ଏହିପରି କିଛି ଖାଦ୍ୟରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଦରକାର ଯାହା ସ୍ବ।ସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ।
ସେଗୁଡିକ ହେଲା
ଟମାଟୋ :
![](https://ansodia.in/wp-content/uploads/2020/11/WhatsApp-Image-2020-11-11-at-2.53.13-PM.jpeg)
ଯଦି ଆପଣ ଟମାଟୋ ଖାଇବାକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଉଛୁ ଯେ ଆପଣ ଏହାକୁ ଖାଇବା ପାଇଁ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁ ଉପଲବ୍ଧ ଟମାଟୋ ବର୍ଷର ସର୍ବୋତ୍ତମ ଟମାଟୋ ଅଟେ | ଶୀତଦିନିଆ ଟମାଟୋ ଲାଲ ଏବଂ ସୁନ୍ଦର ଦେଖାଯାଏ କିନ୍ତୁ ସେମାନଙ୍କର ସ୍ୱାଦ ସେମାନଙ୍କ ରୂପ ସହିତ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିପରୀତ | ଶୀତଦିନିଆ ଟମାଟୋ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱାଦହୀନ ଏବଂ ନିରାଶାଜନକ |
ହଟ କଫି:
![](https://ansodia.in/wp-content/uploads/2020/11/WhatsApp-Image-2020-11-11-at-2.54.08-PM-1024x614.jpeg)
ଶୀତଦିନେ ଅନେକଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ମୁଖ୍ୟ ପାନୀୟ । ଏହା ହେଉଛି ଋତୁ ଯେଉଁଠାରେ ଆମେ ନିଜକୁ ଗରମ ରଖିବା ପାଇଁ ଏକ ଗରମ କଫି ଆବଶ୍ୟକ କରିଥାଉ କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ପିଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର ହୋଇନଥାଏ | କଫିରେ କଫିନ ପରିମାଣ ବେଶି ରହିଥାଏ । ଏହା ଶରୀରକୁ ଡିହାଇଡ୍ରେଟ୍ କରିଥାଏ ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ପରିସ୍ରା ହୋଇଥାଏ |
ଅସପାରାଗସ :
![](https://ansodia.in/wp-content/uploads/2020/11/WhatsApp-Image-2020-11-11-at-2.52.48-PM-682x1024.jpeg)
ଏହାକୁ ବସନ୍ତ ଋତୁ ରେ ଖାଇବା ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ପୂର୍ଵରୁ ଋତୁ କାଳୀନ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଉନଥିଲା କିନ୍ତୁ ଏବେ ଋତୁକାଳୀନ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ ବେଶ ଗୁରୁତ୍ବ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଷ୍ଟ୍ରବେରି :
![](https://ansodia.in/wp-content/uploads/2020/11/WhatsApp-Image-2020-11-11-at-2.53.41-PM-1-1024x634.jpeg)
ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ତୁଳନାରେ ଶୀତରେ ଷ୍ଟ୍ରବେରି ଫିକା ଥାଏ | ଷ୍ଟ୍ରବେରି ରଙ୍ଗର ଏହାର ଫାଇଟୋନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟ ବିଷୟବସ୍ତୁ ସହିତ ସିଧାସଳଖ ସମ୍ପର୍କ ଅଛି | ଅଧିକ ରଙ୍ଗର ଅର୍ଥ ଅଧିକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଏବଂ ତେଣୁ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଭଲ |