You are currently viewing ଡାଇବେଟିସ ପାଇଁ ରାମବାଣ ଅଁଳା

ଡାଇବେଟିସ ପାଇଁ ରାମବାଣ ଅଁଳା

ମଧୁମେହ ଏକ ଗୁରୁତର ରୋଗ । ଭାରତରେ ଏହି ରୋଗ ପ୍ରାୟ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କଠାରେ ଦେଖାଯାଏ । ମଧୁମେହ ଜନ୍ମର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ହେଉଛି ଶରୀରରେ ଇନସୁଲିନର ଅଭାବ କିମ୍ବା ଇନସୁଲିନର ଶୀଘ୍ର ଘଟିବା ।  ମଧୁମେହ ଶରୀରର ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ଅଙ୍ଗକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ ।  ଏହି କାରଣରୁ, କିଡନୀ, ଫୁସଫୁସ ସହିତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅଙ୍ଗ ପ୍ରଭାବିତ ହୁଏ ।  ମଧୁମେହ ଦ୍ୱାରା ଆକ୍ରାନ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ରକ୍ତରେ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବା ବନ୍ଦ ହୋଇଯାଏ ।  ଯଦି ସେ ସାମାନ୍ୟ ଆଘାତ ପାଆନ୍ତି ତେବେ ତାଙ୍କ ରକ୍ତ ସହଜରେ ବୋହିବା ବନ୍ଦ ହୁଏ ନାହିଁ ।  ମଧୁମେହରେ ପୀଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଓଜନ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କମିବା ଆରମ୍ଭ କରେ ଏବଂ ସେ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ ।ବେଳେବେଳେ ଏହାର ବିପରୀତ ମଧ୍ୟ ଘଟେ, ମଧୁମେହରେ ପୀଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଓଜନ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେବଢିବାରେ ମଧ୍ୟ ଲାଗିଥାଏ।  ମଧୁମେହ ହେତୁ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା, ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟା, ହୃଦୟ ଇତ୍ୟାଦି ଶରୀରର ଅଙ୍ଗ ବହୁତ ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇଥାଏ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା  ଡାଇବେଟିସ ଦୂର କରିବାର ସହଜ ଉପାୟ।

୧.ଜାମୁକୋଳି: ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଜାମୁକୋଳି  ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଜାମୁକୋଳି ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ ।  ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଜାମୁକୋଳି ଶସକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ କରି ଏକ ପାଉଡର ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଏବଂ ସକାଳେ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଗୋଟିଏ ଚାମଚ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧୁମେହ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇପାରିବେ ।  ମଧୁମେହ ପାଇଁ ଜାମୁକୋଳି ଏକ ରାମବାଣ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ ।

୨.ଅଁଳା: ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଅଁଳା ମଧ୍ୟ ଲାଭ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଅଁଳା ବ୍ୟବହାର ବହୁତ ଭଲ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ଅଁଳା ରସ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଶୁଖିଲା ଅଁଳା ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଂ କରି ସକାଳେ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଏକ ଚାମଚ  ପାଣି ରେ ପିଇଲେ କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ମଧୁମେହ ସମସ୍ୟାକୁ ସମାପ୍ତ କରିଥାଏ ।

୩.ଘିକୁଆଁରୀ: ମଧୁମେହ ପାଇଁ ଆଲୋଭେରା ମଧ୍ୟ ଏକ ଚମତ୍କାର ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଯଦିଓ ଆଲୋଭେରାର ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ଅଛି, ଏହା ମଧୁମେହ ପାଇଁ ବହୁତ ଭଲ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଆଲୋଭେରାର ଶସ ବାହାର କରି ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ କିମ୍ବା ଏହାକୁ ଏକ ମିକ୍ସର୍ରେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଅଳ୍ପ ପାଣି ମିଶାଇ ଏକ ରସ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଦୁଇରୁ ୫ ଦିନ ପର୍ୟ୍ୟନ୍ତ ମଧୁମେହରେ ପୀଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଦିଅନ୍ତୁ । ମଧୁମେହ ଅତି ଶୀଘ୍ର ସ୍ୱାଭାବିକ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ମଧୁମେହ ଏଥିରେ ପୀଡିତ ବ୍ୟକ୍ତି ଆରାମ ପାଇଥାଏ । ଏହା ସହିତ, ଏହାର ବ୍ୟବହାର ହେତୁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ଅତି ଶୀଘ୍ର ବଢିଥାଏ ।

ଅନ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଜଣାନ୍ତୁ।