You are currently viewing ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ପିଟ୍ ରହିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ଜଳିଖିଆରେ ସାମିଲ କରୁନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଜିନିଷ

ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ପିଟ୍ ରହିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ଜଳିଖିଆରେ ସାମିଲ କରୁନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଜିନିଷ

ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାର ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତ ରଖିବା ପାଇଁ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ। ଏଥିପାଇଁ ସଠିକ୍ ସମୟରେ ସଠିକ୍ ଖାଦ୍ୟ ବାଛିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ବିଶେଷଜ୍ଞ କହିବା ଅନୁଯାୟୀ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ଦିନ ଆରମ୍ଭ କରିବା ଉଚିତ୍ । ସକାଳ ଜଳଖିଆ ଯେତେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ । ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଫଳ, କ୍ଷୀର ଏବଂ ଅଣ୍ଡାକୁ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଏକ ଉତ୍ତମ ବିକଳ୍ପ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଜଳଖିଆରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥର ପରିମାଣ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ  ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ ।  ତେବେ ଆସନ୍ତୁ  ଜାଣିବା ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ପିଟ୍ ରହିବା ପାଇଁ  ଆମ ଜଳଖିଆରେ କେଉଁ  ସବୁ ଖାଦ୍ୟ ସାମିଲ କରିବା ଉଚିତ?

୧.ଅଣ୍ଡା:  ଅଣ୍ଡା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକଅଟେ ।   ଏହାକୁ ଜଳଖିଆରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ବିଶେଷ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ ।ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଜଳଖିଆରେ ଅଣ୍ଡା ଖାଇବା  ଦ୍ୱାରା ପେଟକୁ ପୂର୍ଣ୍ଣ ରହେ , ଯାହାଦ୍ୱାରା ଖାଦ୍ୟରୁ କ୍ୟାଲୋରୀ ଗ୍ରହଣକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଥାଏ । କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଅଣ୍ଡାରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରକ୍ତ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଅଣ୍ଡାର ହଳଦିଆରେ ଲ୍ୟୁଟିନ୍ ଏବଂ ଜିଆକ୍ସାଣ୍ଟିନ୍ ନାମକ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ ଯାହା ମୋତିଆବିନ୍ଦୁ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଚକ୍ଷୁ ରୋଗକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।

୨.କଫି: ଦିନ ଆରମ୍ଭ କରିବା ପାଇଁ କଫି ଏକ ଚମତ୍କାର ପାନୀୟ । ଏଥିରେ କଫିନ୍ ଅଧିକ ଥାଏ ଯାହା ମାନସିକର  ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ସହିତ ମନୋବଳକୁ ଉନ୍ନତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ  ପ୍ରତିଦିନ ୩୮-୪୦୦ ମି.ଗ୍ରା ପରିମାଣର କ୍ୟାଫେନ୍ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ । ଯଦିଓ ଅତ୍ୟଧିକ ପରିମାଣ ମଧ୍ୟ କ୍ଷତିକାରକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ ।

୩.ଚିଆ ମଞ୍ଜି: ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଅତ୍ୟନ୍ତ ପୁଷ୍ଟିକର ଏବଂ ଫାଇବରର ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉତ୍ସ ।୨୮ ଗ୍ରାମ ଚିଆ ମଞ୍ଜିରୁ ୧୧ ଗ୍ରାମ ଫାଇବର ମିଳିପାରିବ । ଏଥିସହ, ଚିଆ ମଞ୍ଜିରେ ଥିବା ଫାଇବରର ଏକ ଅଂଶ ହେଉଛି ଭିସକସ୍ ଫାଇବର, ଯାହା ଜଳ ଶୋଷିବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।

ଅନ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଜଣାନ୍ତୁ।